Bemutatkozás

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szenátusa 2012. őszén hozott döntést egy nonprofit szolgáltató gazdasági társaság megalapításáról. Az NKE 100%-os tulajdonában lévő kft. az elmúlt években számos területen látott el feladatot, amelyek sora az egyetem terjeszkedésével, fejlődésével folyamatosan bővül.

A kezdeti koncepció szerint a Kft. az alábbi tevékenységeket végezte:

  • Kiadói tevékenység koordinálása,

  • Pályázatokhoz kapcsolódó kommunikációs és rendezvényszervezési feladatok megvalósítása,

  • A „Szolgáltató Egyetem” koncepció megvalósításában való részvétel,

  • Egyetemi és hallgatói rendezvények szervezése és lebonyolítása.

2014-től a tevékenységek átalakultak, a feladatok és szolgáltatások struktúrája megváltozott, 3 üzletág került kialakításra:

  • Kiadvány-szerkesztési Üzletág

  • Szolgáltatási Üzletág

  • Üzemeltetési Üzletág

2016-ban a kiadói és az egyetemi bolthálózat üzemeltetése kikerült a Kft. tevékenységei közül. Ezzel az üzletági struktúra is megváltozott: az Üzemeltetési és Szolgáltatási üzletágak maradtak. Ekkorra az üzemeltetési tevékenység vált a növekedés motorjává, máig a Kft. erőforrásainak mintegy 80%-a összpontosul erre a területre.

A 2017-es év a működési rendszerek revíziójával, átalakításával, valamint az átláthatóság megerősítésével indult. Év közben megkezdődött a felkészülés a Ludovika Campus beruházás által bekövetkező bővülésre, mely során 5 új épület, 3 új büfé, 2 új konyha működtetése, üzemeltetése került a Kft.-hez. 

A 2018-as évben befejeződött a Ludovika Campus beruházás I. üteme, így a Kft. feladatai is jelentősen megnövekedtek.

Az NKE Szenátusa döntött az NKE Szolgáltató nKft. és a Ludovika Huszár Lovarda nKft. összeolvadásáról - mely 2019. december 31. dátummal hatályos -, így ezidőtől a Ludovika Campus teljeskörű üzemeltetését a jogutód gazdasági társaság, az NKE Campus XXI. Szolgáltató Nonprofit Kft. látja el. 

2021. március 1. napjával a Ludovika Egyetemi Kiadó Kulturális és Kereskedelmi Nonprofit Kft. általános jogutódjává vált az NKE Campus XXI. Nonprofit Kft. Társaságunk a kereskedelmi üzletággal bővült.

Az NKE Campus XXI. Szolgáltató Nonprofit Kft. egyaránt kiveszi részét a hallgatók, oktatók, egyetemi dolgozók munkájának megkönnyítéséből, és olyan szolgáltatásokat nyújt, amelyek megléte szervesen hozzájárul az egyetemi élet hatékonyabbá, színesebbé tételéhez.